top of page
Yazarın fotoğrafıHalil Özel

Netflix Nedir ?

Güncelleme tarihi: 12 Ağu 2019

Merhabalar Arkadaşlar,


Bugün sizlerle son zamanların en popüler dizi, film, belgesel içeriklerinin paylaşıldığı ve yayınlarının yapıldığı bir online platform olan Netflix'ten bahsedeceğim. Hazırsanız vakit kaybetmeden yazımıza başlayalım.


İngilizce öğreniminde Dizi-Film izlemek en zevki ve en heyecan verici bir aktivite olduğunu kabul etmeyen yoktur diye düşünüyorum. Bende Aralık ayıyla birlikte Netflix dünyasına giriş yaptım ve İngilizce dizi, çizgi film seyrederek hem güzel vakitler geçiriyorum hem de İngilizce mi geliştiriyorum. Peki bu Netflix'te neymiş gelin bir bakalım.


Resim sitesinde Netflix şu şekilde bizlere tanıtılmaktadır :




Netflix, ödüllü dizileri, filmleri, belgeselleri ve daha fazlasını kullanıcıların internete bağlı binlerce cihaz üzerinden izlemesini sağlayan bir yayın hizmetidir. Netflix ile tüm içeriğimizi, tek bir reklam dahi görmek zorunda kalmadan, sınırsız bir şekilde izlemenin tadını çıkarabilirsiniz. Her zaman keşfedecek yeni bir şey vardır ve her ay yeni dizi, film ve programlar eklenir.


Birbirinden kaliteli içeriklerin dahil edildiği Netflix her geçen gün daha da güzel bir hale geliyor. Netflix'in en sevdiğim özelliklerinden biride dizilerin ya da içeriklerin bölümlerini indirip, offline bir şekilde izlenebilmesini sağlıyor.


Netflix'i 1 ay boyunca ücretsiz izleyebilirsiniz. Netflix denemesinden memnun kalırsanız hiçbir şey yapmanıza gerek yok; üyeliğiniz, üye olarak kalmayı devam ettiği sürece otomatik olarak devam edecektir. Netflix üyeliği kaydolduğunuz tarihte başlayan aylık abonelik şeklinde gerçekleşmektedir. Sözleşme yok, iptal ücreti yok, taahhüt yok. Günün 24 saati istediğiniz vakitte çevrimiçi olarak iptal edebilirsiniz. Eğer Netflix'i kullanmamaya karar verirseniz deneme sürümünün son birkaç gün kala onu iptal ettirebilirsiniz.


Ödemek istediğiniz ücreti seçip, planınızı belirleyebilirsiniz. Netflix, ihtiyaçlarınızı karşılamak için 3 farklı üyelik planı sunmaktadır. Aynı anda kaç kişinin Netflix içeriklerine erişebileceğini ve videoları Standart Çözünürlükte mi (SD), Yüksek Çözünürlükte mi (HD), yoksa Ultra Yüksek Çözünürlükte mi (UHD) görüntüleyeceğinizi planınız belirler.


  • Temel Plan: 1 ekranlı plan SD (Aynı anda tek bir cihazda, Standart Çözünürlük ile izleyebilirsiniz)

  • Standart Plan: 2 ekranlı plan HD (Mevcut olduğunda Yüksek Çözünürlük ile, aynı anda iki cihazda izleyebilirsiniz)

  • Özel Plan: 4 ekranlı Plan HD/UHD 4K (Mevcut olduğunda Yüksek Çözünürlük ve Ultra Yüksek Çözünürlük ile, aynı anda dört cihazda izleyebilirsiniz)

  • DVD Planı (sadece ABD'de mevcuttur): ABD'deki müşteriler Sadece DVD Planı için kaydolabilir veya mevcut yayın planlarına DVD ekleyebilir.

Faturalama hakkında daha fazla bilgi için, faturalama SSS sayfasını ziyaret edebilirsiniz



Netflix üyeleri 190'dan fazla ülkede birbirinden güzel içeriklere anında erişebiliyor. Netflix, ödüllü orijinal Netflix içerikleri, filmler, belgeseller, diziler ve daha fazlasından oluşan geniş bir içerik kütüphanesine sahiptir. Netflix içeriği bölgelere ve ülkelere göre farklılık gösterebilir ve zamanla değişebilir.


Reklam veya taahhüt olmadan istediğiniz içeriği oynatabilir, duraklatabilir ve devam ettirebilirsiniz. Netflix'i iOS veya Android mobil cihazınıza veya Windows 10 uygulamasına indirebilirsiniz.



Arkadaşlar sizlerde Netflix dünyasına katılıp hem İngilizce seviyenizi yükseltip hem de keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Aşağıdaki adresten Netflix'e giriş yapabilirsiniz :


Web : https://www.netflix.com


Android : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.netflix.mediaclient&hl=en


iOS : https://itunes.apple.com/tr/app/netflix/id363590051?mt=8




Netflix ile ilgili haberleri anında ve birinci kaynaktan öğrenmek için Netflix'in sosyal medya hesaplarını takip etmenizi öneririm. Bende yakında takip ediyorum. Güzel paylaşımlar oluyor. Aşağıdaki linklerden hesaplara ulaşabilirsiniz :


Twitter - Türkiye Hesabı: https://twitter.com/netflixturkiye


Twitter - USA Hesabı : https://twitter.com/netflix


Facebook - Türkiye Hesabı : https://www.facebook.com/netflixturkiye/


Facebook - USA Hesabı : https://www.facebook.com/netflixus/


Instagram - Türkiye Hesabı : https://www.instagram.com/netflixturkiye/


Instagram - USA Hesabı : https://www.instagram.com/netflix/


 

Netflix'te Takip Ettiğim Diziler - Çizgi Filmler - Programlar



  1. Black Mirror

  2. Stranger Things

  3. Sherlock

  4. Blacklist

  5. How I Met Your Mother

  6. The Good Place

  7. Pokemon

  8. You

  9. Brooklyn Nine-Nine

  10. Gossip Girl

  11. Sex Education

  12. The Umbrella Academy

  13. Maniac

  14. Lost In Space

  15. Red Kit

  16. Orange Is the New Black

  17. You Me Her

  18. House of Cards

  19. Grace and Frankie

  20. The Fix

  21. 72 Dangerous Animals : Latin America

  22. Mars

  23. The IT Crowd

  24. One Day at a Time

  25. Derry Girls

  26. Russian Doll

  27. Dark

  28. Lucifer

  29. After Life

  30. Great News

  31. You VS Wild

  32. Bonding

  33. Bodyguard

  34. The End Of The Fucking World

  35. Rick And Morty

  36. Love Death Robots

  37. Workin' Moms

  38. Unbreakable Kimmy Schmidt

  39. La Casa De Papel

  40. Dead to Me


Netflix, birbirinden farklı binlerce içeriğe sahip dizi-film havuzudur. Severek takip ettiğim dizileride sizlere blog yazılarımda anlatıyorum. Netflix'te takip ettiğim dizilerin bazılarıyla ilgili bilgilendirici yazılar yazdım. Aşağıdaki linklerden yazılara ulaşabilirsiniz :


  • Black Mirror : Bu bilimkurgu antolojisi dizisi, insanlığın en görkemli buluşlarının ve en karanlık içgüdülerinin zıtlaştığı karmaşık ve teknolojiyle dolu bir yakın geleceği konu alıyor.

Aşağıdaki linkten Black Mirror dizisiyle ilgili yazmış olduğum yazıya ulaşabilirsiniz :




  • Stranger Things : Ufak bir kasabada küçük bir çocuk kaybolunca, gizli deneyler, korkutucu doğaüstü güçler ve tuhaf bir küçük kızın da parçası olduğu bir gizem ortaya çıkar.

Aşağıdaki linkten Stranger Things dizisiyle ilgili yazmış olduğum yazıya ulaşabilirsiniz :




  • Sherlock : Sir Arthur Conan Doyle'un sevilen gizemli hikayelerinin bu güncel versiyonunda, sıra dışı dedektif ipuçlarına ulaşmak için modern Londra sokaklarını arşınlıyor.

Aşağıdaki linkten Sherlock dizisiyle ilgili yazmış olduğum yazıya ulaşabilirsiniz :




  • After Life : Eşinin ölümünü kabullenmekte zorlanan bir gazete yazarı, kendisine yardım etmek isteyenleri uzaklaştırmak için hırçın bir yeni kişiliğe bürünür.

Aşağıdaki linkten After Life dizisiyle ilgili yazmış olduğum yazıya ulaşabilirsiniz :



  • Pokemon : Ash'in nihai hedefi olan Pokémon ustası olma yolunda, 10 yaşındaki Ash Ketchum ve ortağı Pikachu'ya katılarak Pokémon dünyasını keşfedin.

Aşağıdaki linkten Pokemon dizisiyle ilgili yazmış olduğum yazıya ulaşabilirsiniz :




  • You : Çekici bir kitabevi müdürü, gelecek vadeden bir yazara kafayı takar ve onun hayatına girebilmek için sınırları zorlar.

Aşağıdaki linkten You dizisiyle ilgili yazmış olduğum yazıya ulaşabilirsiniz :




  • Brooklyn Nine-Nine : Ufak bir kasabada küçük bir çocuk kaybolunca, gizli deneyler, korkutucu doğaüstü güçler ve tuhaf bir küçük kızın da parçası olduğu bir gizem ortaya çıkar.

Aşağıdaki linkten Brooklyn Nine-Nine dizisiyle ilgili yazmış olduğum yazıya ulaşabilirsiniz :




  • The IT Crowd : Teknoloji cahili müdürün yardım ettiği, bodrumda yaşayan iki şaşkın, bir ahmak tarafından yönetilen şirkette IT biriminin tadını çıkarır.

Aşağıdaki linkten The IT Crowd dizisiyle ilgili yazmış olduğum yazıya ulaşabilirsiniz :





  • Blacklist : FBI'ın arananlar listesindeki kaçak, diğer kötüleri yakalamaları için FBI'a yardım teklifinde bulunur; tek şartı çaylak profil uzmanı Elizabeth Keen'in ortağı olmasıdır.

  • How I Met Your Mother : Ted çocuklarına yıllar önce anneleriyle nasıl tanıştığını anlatırken, Ted'in ruh ikizi için destansı arayışı büyük ölçüde geriye dönüşlerle gösteriliyor.

  • Bodyguard : Bir terör saldırısının engellenmesine yardımcı olan savaş gazisi, katıldığı savaşın en önemli destekçilerinden biri olan politikacıyı koruma görevine atanır.

  • The Good Place : Bencil Eleanor Shellstrop, ölümünün ardından bir hata sonucunda İyi Yer'e gelir. Burada kalmaya kararlı olan Eleanor, daha iyi bir insan olmaya çalışır.

  • Gossip Girl : Ufak bir kasabada küçük bir çocuk kaybolunca, gizli deneyler, korkutucu doğaüstü güçler ve tuhaf bir küçük kızın da parçası olduğu bir gizem ortaya çıkar.

  • Lucifer : Cehennemin Efendisi olmaktan bıkan şeytan, Los Angeles'a yerleşir, bir gece kulübü açar ve bir cinayet dedektifiyle ilişki kurar.

  • Unbreakable Kimmy Schmidt : Bir kıyamet günü tarikatından kurtarılan ve kendini New York’ta bulan genç bir kadın, artık var olmadığını zannederken yepyeni bir dünyayı keşfetmek durumunda kalır.

  • Great News : Annesi iş gücüne tekrar katılıp kanalın en yeni stajyeri olarak işe başlayınca bir televizyon haber yapımcısının hedefleri tuhaf bir boyut kazanır.

  • Sex Education : Öz güvensiz Otis, terapist annesi sayesinde cinsel tavsiyeler hakkında her şeyi bilmektedir. Öyle ki asi Maeve ona okulda bir seks terapisi kliniği açmayı teklif eder.

  • Maniac : Annesiyle ilgili sorunları olan bir doktorun ve duygusal açıdan karmaşık bir bilgisayarın yürüttüğü tuhaf bir ilaç deneyine katılan iki yabancı arasında bir bağ kurulur.

  • Lost In Space : Yabancı bir gezegene zorunlu iniş yapan Robinsonlar tüm engellere rağmen hayatta kalmak ve gezegenden kaçmak için mücadele eder. Ama çevreleri gizli tehlikelerle doludur.

  • Red Kit : Bu animasyon Vahşi Batı çizgi filminde asil kovboy Red Kit, zeki atı Düldül ve ahmak köpeği Rin Tin Tin'le kötü adamları kovalar.

  • Orange Is the New Black : Weeds'in yapımcılarının imzasını taşıyan, Emmy ödüllü dizide seçkin bir New Yorklu, eskiden işlediği bir suç yüzünden kadın cezaevine atılır.

  • You Me Her : Yuppi karı koca Jack ve Emma, seks hayatlarına heyecan katmak için bir escort kız tutar. Romantik hislerin yüzeye çıkmasıyla olaylar beklenmedik bir şekil alır.

  • House of Cards : Frank artık yok. Ve meydan Claire Underwood'a kaldı. Fakat ilk kadın başkanın önünde ciddi tehditlerle dolu zorlu bir yol var.

  • Grace and Frankie : Emmy adaylığı bulunan bu dizide, mülayim Grace ve eksantrik Frankie, kocaları birbirine aşık olup onları terk edince yakınlaşmaya başlarlar.

  • The Fix : Ünlü komedyenler Jimmy Carr, D.L. Hughley ve Katherine Ryan, her bölümde farklı bir grup komedyen ve gerçek bir uzmanın yardımıyla, dünyanın en büyük sorunlarını çözüyor.

  • 72 Dangerous Animals : Latin America : Latin Amerika'nın en ölümcül canlıları hakkındaki bu dizide, güçlü kediler, yok edilemez eklem bacaklılar ve et çürüten çıngıraklı yılanlar sadece bir başlangıç.

  • Mars : 2033'te kızıl gezegeni kolonileştirme görevi için kolları sıvayan bir uzay aracı ekibinin yolculuğunu anlatan bu belgesel dramada gerçekler kurguyla bir arada.

  • Derry Girls : 1990'larda Kuzey İrlanda'da yaşanan siyasi çatışmaların ortasında, beş lise öğrencisi evrensel ergenlik sorunlarıyla başa çıkmaya çalışıyor.

  • Workin' Moms : Doğum izni sona erdi. Artık işe geri dönme zamanı. Bu dört anne; çocukları, patronları, aşk hayatları ve günümüz Torontosu'nun yaşantısıyla başa çıkmaya çalışıyor.

  • One Day at a Time : Klasik dizinin yeni uyarlamasında, yakın zamanda bekar kalmış bir Latin kökenli anne, ergen kızını ve oğlunu eski kafalı annesinin "yardımı" ile büyütür.

  • Dark : Bir çocuğun kaybolması, dört aileyi hummalı bir cevap arayışına iter. Bu arayışları, üç nesli kapsayan akıl almaz bir gizemi ortaya çıkarmalarına neden olur.

  • La Casa De Papel : Bir suç dehası planını gerçekleştirmek üzere polisi ustalıkla yönlendirirken sekiz hırsız, rehineler alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler.

  • You VS Wild : Bu interaktif dizide, Bear Grylls'in dünyadaki en çetin yerlerde hayatta kalmasına, başarıya ulaşmasına ve görevleri tamamlamasına yardım etmek için kararlar alacaksınız.

  • Love Death Robots : Korkunç yaratıklar, uğursuz sürprizler ve kara komedi bir arada. Tim Miller ve David Fincher imzalı bu animasyon öykü antolojisi, iş yerinde izlenmeyecek türden.

  • The Umbrella Academy : Babalarının ölümüyle yeniden bir araya gelen sıra dışı yeteneklere sahip kardeşler, şaşırtıcı aile sırlarını ve insanlığı bekleyen yakın bir tehdidi açığa çıkarır.

  • Rick And Morty : Parlak zekalı fakat alkolik bilim adamı Rick, başka dünyalara ve alternatif boyutlara çılgın kaçamaklar yaparken huysuz torunu Morty'i de zorla yanında götürür.

  • The End Of The Fucking World : Çizgi romandan uyarlanan bu kara komedi dizisinde, yeniyetme bir psikopat ile maceraya aç bir asi, talihsizliklerle dolu bir yolculuğa çıkıyor.

  • Russian Doll : Nadia, sürekli ölmekte ve 36. doğum günü partisini tekrar yaşamaktadır. Gerçeküstü bir zaman döngüsünde sıkışıp kalmıştır ve fâni olduğu gerçeğiyle yüzleşmelidir.

  • Bonding : Ek iş olarak dominatrikslik yapan New Yorklu bir lisansüstü öğrencisi, lisedeyken en iyi dostu olan gey arkadaşını asistanı olarak tutar.

  • Dead to Me : Eşinin ölümüne neden olan vurkaç olayına karışan sürücüyü arayan öfkeli bir dul, pek de göründüğü gibi olmayan eksantrik bir iyimserle arkadaş olur.


Gelecek yazılarda görüşmek üzere herkese bol seyirler dilerim ;)


285 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page