top of page
Yazarın fotoğrafıgorkemoktay

2018'de Adından Sıkça Söz Ettiren 5 Yabancı Dizi

Güncelleme tarihi: 4 Şub 2019


Günümüzde İngilizce öğrenme teknikleri denilince akla ilk gelen yöntemlerden birisi kuşkusuz yabancı dizi ve film izlemektir. Orijinal İngilizce dilinde izlemenizi tavsiye ettiğimiz bu dizi filmleri İngilizce alt yazılarıyla veya alt yazısız izlemeniz dinleme becerinizi geliştirmeniz açısından size çok fayda sağlayacaktır.


2019'un kapıya dayanmak üzere olduğu şu günlerde, hayatımızda ucundan kıyısından denk geldiğimiz yabancı dizilerden geçtiğimiz yıl içerisinde sıklıkla adını duyduğumuz beşini derleyelim. Soğukların da kendini oldukça iyi hissettirdiği bugünlerde, sıcak bir çay veya kahvenin eşliğinde "ne izlesem?" diye düşünmenize yardımcı olacak yapımlara göz atalım. (Sıralama önemsizdir)


1- Bodyguard


Bodyguard, inandığı ve değerlerin tam aksi görüşteki bir politikacıyı korumakla görevli olan savaş gazisinin hikayesini konu ediyor. David, aldığı terfiyle İçişleri Bakanı Julia Montague'yu korumakla görevlidir. Zaman geçtikçe kendisi ile görevi ve inançları arasında kalmış halde bulan David, görevine devam edebilecek midir?


2- %3

İkiye ayrılmış dünyada bir tarafta modern ve zengin bir hayat sürülürken diğer tarafta ise şartlar daha zor, yoksulluk ve sefalet hüküm sürmektedir. Zorlu şartlarda yaşayan insanların refahta olan tarafa geçmek için şansları vardır fakat bu hiç de kolay olmayacaktır. Çünkü aday olan insanlardan sadece %3'ü sefaletten kurtulabilecektir.



3- La Casa De Papel


(İngilizce dublaj veya İspanyolca seçeneğiyle)

Profesör lakaplı suç dehası, tarihin en büyük soygunun planlar. Amacı İspanya Kraliyet Darphanesi'ne girmektir. Bu iş için yanına alanında uzman 8 suçludan bir ekip kurar ve bu ekip 5 aylık bir eğitimden geçer. Bu 8 kişi rehineleri de yanlarına alarak kendilerini darphaneye kitlerler ve hesaba katmadıkları bir sürü olaylar gerçekleşir.

Aramızda İspanyolca öğrenenler varsa, diziyi İngilizce alt yazı ile orijinal (İspanyolca) dilinde izlemeniz hem İngilizce hem de İspanyolcanız için çok faydalı olacaktır.



4- 13 Reasons Why


Lise çağındaki bir gencin, odasında bulduğu gizemli kaseti dinlemesi üzerine yaşananları anlatıyor. Genç, kasette iki hafta önce intihar eden hoşlandığı kızın sesini duyunca, kasete kulak verir. Hannah ise hayatına son vermesinin 13 sebebini anlatıyordur.



5- The Haunting of Hill House


Sonraları ülkede perili köşk olarak ünlenecek bir evde büyüyen beş kardeşin hikayesini anlatıyor. Yaşanan bir trajedinin ardından tekrar bir araya gelen beş kardeş, bu yerle ve geçmişten gelen hayaletlerle yüzleşmek zorunda kalır.



Bu blog yazımızda bahsettiğimiz dizileri İngilizce alt yazıyla izlemek ve anlamak için belli bir seviyede İngilizce bilgisine sahip olmanız önerilir. Eğer seviyeniz İngilizce alt yazıları anlamak için henüz yeterli değilse Baştan Sona İngilizce Eğitimi - Sıfırdan Başlayanlar İçin adlı Udemy kursunu inceleyebilir ve kursa indirimli kayıt olabilirsiniz.



81 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

댓글


bottom of page